Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Srnčí chrbát

80 g masla, 180 g práškového cukru, 6 vajec, 80 g mletých orechov, 80 g žemľových omrviniek, 40 g kakaa, 100 g mandlí

11.11.2016 | 13:37

Maslo, žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme kakao, orechy a žemľové omrvinky. Väčšiu chlebíčkovú formu vymažeme maslom a vysypeme žemľovými omrvinkami. Cesto pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení múčnik opatrne vyklopíme na dosku. Žliabok, ktorý má formu na vrchnej strane, vyplníme pikantným džemom alebo ríbezľovým rôsolom. Povrch oblejeme vlažnou čokoládovou polevou. Vo vriacej vode sparené a olúpané mandle rozlúpnuté na polovičky vpichujeme do povrchu ostrým nožom. Narezané plátky môžeme zdobiť šľahačkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod