Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Staroslovanský podlesník

1200 g zemiakov, 2 dl sladkej smotany (môže byť aj mlieko), 2 vajcia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté korenie, majorán, 40 g hladkej múky, masť alebo olej

14.10.2016 | 10:54

Očistené surové zemiaky postrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vytlačíme z nich vodu, pridáme smotanu alebo mlieko, vajíčka, soľ, rozotrený cesnak, trocha majoránu, mleté korenie a múku. Zemiakovú zmes rozotrieme na dobre vymastený plech. Upečieme do chrumkava. Ešte teplý potrieme olejom alebo bravčovou masťou. Krájame na menšie obdĺžniky, zapíjame cmarom alebo kyslým mliekom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod