Žilinský Večerník

1. júl 2024 | Diana
| 15°C

Šport

Streetball proti rakovine podporil žilinskú onkológiu

Výťažok zo športovo-charitatívneho podujatia Streetball proti rakovine aj tento rok putoval na oddelenie klinickej a radiačnej onkológie žilinskej nemocnice. Vďaka vyzbieraným finančným prostriedkom v celkovej výške 1300 eur pribudli na oddelení nové chladničky a televízor. Slúžiť budú pacientom v jedálňach i na izbách.

27.06.2024 | 11:36

Športovo-charitatívne podujatie Streetball proti rakovine napísalo už 15. ročník. Aj tento rok sa organizátori akcie rozhodli výťažok venovať žilinskej onkológii. „Streetball proti rakovine je výnimočný projekt s dlhoročnou tradíciou, ktorý je okrem športu aj o dobrých skutkoch a úprimnej pomoci. Organizátorom ďakujem i v mene pacientov, ktorým nové vybavenie významne skvalitňuje hospitalizáciu,“ uviedla primárka oddelenia klinickej a radiačnej onkológie FNsP Žilina Dagmar Sudeková. Vyzbierané financie vo výške 1300 eur sa použili na kúpu dvoch nových chladničiek, ktoré budú pre pacientov k dispozícii v jedálňach, a tiež na kúpu nového televízora, ktorý prispeje k zvýšeniu pohodlia na izbe. „Prostredníctvom výťažkov z jednotlivých ročníkov podujatia sa v minulosti podarilo kúpiť napríklad invalidné vozíky, špeciálnu podložku na manipuláciu s imobilnými onkologickými pacientmi či viaceré televízory. Vážime si skvelé gesto organizátorov a tiež všetkých, ktorí podujatie podporujú,“ doplnila vedúca sestra oddelenia klinickej a radiačnej onkológie FNsP Žilina Jana Ďurajková s tým, že časť vyzbieranej sumy bude použitá aj na nákup liečivých čajov pre pacientov.


 

 

Hlavnou myšlienkou športovo-charitatívneho podujatia Streetball proti rakovine je zvyšovanie povedomia o onkologických ochoreniach,  podpora prevencie, športu a zdravého životného štýlu. „Sme nesmierne vďační za to, aká silná je streetballová komunita, ktorá každoročne podporuje dobrú myšlienku. Neustála podpora a entuziazmus nám umožňujú realizovať projekty, ktoré skutočne pozitívne ovplyvňujú komfort hospitalizovaných pacientov. Je pre nás veľkým potešením, že môžeme pomáhať tam, kde je to potrebné,“ uzavrel vedúci organizačného tímu a autor myšlienky projektu Roman Jantošík. Oddeleniu klinickej a radiačnej onkológie žilinskej nemocnice sa vďaka podujatiu podarilo doposiaľ venovať viac ako 13-tisíc eur.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod