Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Studený predkrm

4 vajcia uvarené natvrdo, 4 sladkokyslé uhorky, 3 – 4 sterilizované kapie, ¼ kg šunky alebo šunkovej salámy, 2 ČL vegety, 2 PL želatíny, 3 dl tatárskej omáčky, ½ kocky bujónu, 2,5 dl vody

01.12.2016 | 12:37

Vajcia, uhorky, kapiu a šunku nakrájame na drobné kocky, vložíme do misy, pridáme vegetu, tatársku omáčku a premiešame. V ½ l vody necháme nabobtnať želatínu. Ostávajúce 2 dl vody dáme variť, pridáme želatínu, ešte na slabom ohni krátko prevaríme. Rozpustenú želatínu nalejeme k ostatným surovinám, premiešame a nalejeme do formy (srnčí chrbát a pod.), ktorú sme vyložili potravinovou fóliou a necháme stuhnúť. Podávame ako predjedlo.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod