Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Zdravie a životný štýl

Štyri tipy k lepšiemu sexuálnemu životu

Aj keď by mnohí namietali, faktom je, že jedným z pilierov zdravého vzťahu je aj kvalitný sex. Nejde však o niečo, čo by bolo oddelené od ďalších aspektov partnerského spolužitia. Na kvalitu sexuálneho života má totiž vplyv viacero vecí a okolností. Ktoré sú to?

20.07.2024 | 20:37

Vek

Začneme tým, čo čaká každý pár: zmeny v dôsledku veku. Na mysli máme hlavne klesajúce hladiny dôležitých hormónov. S tým vám môže pomôcť napríklad výživový doplnok Maca BIO. Ide v podstate o sušenú macu peruánsku, resp. jej korene. Okrem iných pozitívnych účinkov môže Maca BIO prispieť aj k zvýšeniu sexuálnej túžby. A to platí rovnako pre mužov ako aj pre ženy.

 

Experimenty

Pre dlhodobých partnerov môže byť v otázke sexu problémom aj stereotyp. Dá sa s ním však bojovať viacerými spôsobmi, napríklad zmenou miesta pre intímne chvíle, či skúšaním nových polôh.

Riešenie tohto problému je možné nájsť aj v overenom sexshope. Práve rôzne sexuálne pomôcky a obdobné produkty môžu priniesť do sexuálneho života partnerov niečo nové. Netreba tak otáľať s ich skúšaním!

 

Šport

Aj životný štýl partnerov má veľký vplyv na kvalitu ich sexuálneho života. Z tohto hľadiska je dôležitá najmä pravidelná športová aktivita (jej výber necháme na vás), ktorá má okrem sexu pozitívny vplyv aj na celkovú kvalitu života. Nielenže sa človek po športovej aktivite cíti lepšie vďaka hormónom, postupne si buduje aj svoju kondíciu, ktorá je pre kvalitný sex tiež potrebná.

Skúste začať viac športovať a uvidíte, že s novozískanou kondíciou a silou dáte svojej manželskej posteli skutočne zabrať. A možno si po chvíli budete musieť aj vyberať z nových matracov 160 x 200.

 

Komunikácia

V neposlednom rade je pre sex (a vzťah) dôležitá vzájomná komunikácia. A nielen, čo sa týka tém priamo so sexom súvisiacich. Denné zdieľanie pozitívnych aj negatívnych emócií je tou najlepšou ochranou pred emocionálnou priepasťou, s ktorou sa mnohé dlhodobé páry stretávajú a ktorá máva negatívny vplyv aj na ich sexuálny život.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: Halfpoint / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod