Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

Svoju Lidl Čistinká má Považská Bystrica: Otvorili ju aj slovenskí futbaloví reprezentanti

V druhom ročníku súťaže ľudia odovzdali viac ako 1 100 000 hlasov. O Lidl Čistinky sa bude opäť súťažiť od augusta. Mestský park ako jedna báseň si užívajú už aj obyvatelia Považskej Bystrice. Výnimočný priestor pre mladých i skôr narodených, športovcov či grillmajstrov, mamičky i detičky si vychutnávajú od soboty 25. mája.

28.05.2024 | 11:50

INŠPIRÁCIA PRE MLÁDEŽ

Otvorenia mestského parku sa zúčastnili aj súčasný futbalový reprezentant Juraj Kucka a tiež Jakub Kadák, ktorí slávnostne prestrihli pásku a venovali čas svojim fanúšikom. Považská Bystrica získala Lidl Čistinku v internetovom hlasovaní vďaka viac ako 33 000 hlasom. „Sám som vyrastal na sídlisku a poznám, síce aké krásne a zároveň náročné je sa presadiť. Verím, že aj tento projekt pomôže nielen na oddych, ale rozvoj športu a vyrastú aj v Považskej Bystrici skvelí slovenskí športovci,“ povedal v reakcií pre Žilinský večerník priamo po otvorení futbalista Juraj Kucka.


 


 

20 ROKOV LIDL POMÁHA

V podobnom duchu sa vyjadrila Justyna Siekanko, konateľka Lidl Slovenská republika zodpovedná za oblasť nákupu a marketingu. „Už dvadsať rokov robíme zo Slovenska lepšie miesto pre život. Sme nielen lídrom nízkych cien, ale tiež chceme byť dobrým susedom všade tam, kde pôsobíme. Je pre nás dôležité podporovať miestne komunity a poskytovať ľuďom priestor, kde môžu naplno tráviť voľný čas a užívať si chvíle s blízkymi. Obyvateľom Považskej Bystrice gratulujem k Lidl Čistinke a verím, že bude miestom, kde prežijú množstvo príjemných momentov,“ Rozloha Čistinky je viac ako dvojnásobná v porovnaní s detským ihriskom Žihadielkom, hodnota jedného mestského parku je okolo 280 000 €. Každá Čistinka môže byť však iná. Moduly je totiž možné usporiadať s ohľadom na pozemok a lokalitu. Tretia edícia projektu Lidl Čistinky sa spúšťa už čoskoro - v auguste. Do druhého ročníka súťaže sa zapojilo celkovo 68 miest a mestských častí, v ktorých sa nachádza aspoň jedna Lidl predajňa. Na záver sa však tešilo päť víťazných miest, ktoré triumfovali vo svojich kategóriách. Okrem Považskej Bystrice v nasledujúcich mesiacoch Lidl Čistinky vzniknú aj vo Veľkom Mederi, Levoči, Košiciach – Dargovských hrdinov a v Rožňave. O víťazoch rozhodli ľudia v hlasovaní na webe www.lidl.sk/cistinka.  Počas prvého ročníka súťaže svoju Lidl Čistinku získali obyvatelia Rimavskej Soboty, Modry, Štúrova, Dolného Kubína a Komárna.


 

 

Výsledky hlasovania o Lidl Čistinky v roku 2023 

Kategória miest do 9 000 obyvateľov: Veľký Meder (284 375 hlasov)

Kategória miest od 9 001 do 15 999 obyvateľov: Levoča (189 864 hlasov)

Kategória miest od 16 000 do 21 999 obyvateľov: Rožňava (36 119 hlasov)

Kategória miest od 22 000 do 34 999 obyvateľov: Košice – Dargovských hrdinov (77 217 hlasov)

Kategória miest nad 35 000 obyvateľov: Považská Bystrica (33 201 hlasov)


 

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív S.L.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod