Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

Svorku Vlkov povedie v extralige tréner Milan Bartovič

Nováčik extraligy DOXXbet Vlci Žilina uzavreli trénerskú otázku. Po odchode Ernesta Bokroša do Trenčína sa vedenie Vlkov dohodlo na spolupráci s Milanom Bartovičom ako hlavným trénerom. Na mieste asistenta ostáva Daniel Babka.

12.06.2024 | 15:50

Milan Bartovič je v hokejovom prostredí známe meno. Dlhoročný reprezentant, ktorý v najcennejšom drese pozbieral niekoľko úspechov sa po aktívnej kariére rozhodol pre dráhu trénera. Prichádza z Trenčína, kde pôsobil taktiež ako hlavný tréner.  Ako sa zrodil jeho príchod do Žiliny nám prezradil on sám: „Stretli sme sa s Ferom Skladaným a Rastislavom Chovancom. Mali sme výbornú debatu a ich vízia ma veľmi oslovila. Chodil som sa pozrieť aj na zápasy play-off, na ktorých bola výborná atmosféra. Všetko sa to nejako dalo dokopy. Preto sme si povedali, že poďme do toho.“ František Skladaný, výkonný riaditeľ klubu: „Milanov trénersky progres sledujeme už dlhšiu dobu. Svojim prístupom, nastavením k práci vyžaduje na hráčskej a tímovej úrovni dennodenný progres.  Poznám ho aj ako hráča, vlastnosti systémovej tvrdej práce a tímovosť si preniesol aj do trénerskej kariéry. Tento prístup od Milana očakávame aj my.“

 

Daniel Babka ostáva asistentom trénera

Pred dvoma mesiacmi sa tešil z vytúženého postupu, pri tíme zostáva aj naďalej v pozícii asistenta trénera.  Pre skúseného trénera Daniela Babku ide tak už o druhú sezónu pri tíme spod Dubňa. „Pocity z úspechu stále pretrvávajú. Dá sa povedať, že cyklus sa uzavrel, už sa netreba moc pozerať dozadu, ale sústrediť sa na to, čo bude,“ hovorí o aktuálnom nastavení Babka. František Skladaný na margo asistenta dodal. "Dano je veľmi skúsený, pracovitý tréner, ktorý počas minulej sezóny u nás presvedčil o svojich trénerských a osobnostných kvalitách. Sme radi že spoločne s Milanom vytvorí trénerskú dvojicu.Smerom do extraligovej sezóny sme sa s trénermi zladili na športových nastaveniach, víziou a smerovaním klubu. Obaja sú si vedomí  tvrdej práce, ktorá nás čaká a stojí za úspechom."

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod