Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -2°C

Recepty

Syrová roláda podľa Koki

400 g tvrdého syra, 300 g šunky, 200 g syrokrému, 150 g masla, 3 vajcia, 1 zaváranina kápie, mletá červená paprika, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať

18.12.2017 | 14:34

Tvrdý syr zabalíme do igelitového vrecka a ponoríme do vriacej vody. Kým syr zmäkne dostatočne na to, aby sa dal vyvaľkať, pripravíme si plnku. V miske zmiešame syrokrém, maslo, 3 natvrdo uvarené a nadrobno pokrájané vajíčka. Primiešame do toho nakrájanú kápiu (stačí polovica z polovice malej, cca 2 dl zaváranej fľašky). Celú zmes vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme mletou červenou paprikou, soľou, korením a vegetou. Na dosku si rozprestrieme alobal. Naň vylejeme syr. Rozvaľkáme ho po celej ploche. Naň naukladáme plátky šunky. Na šunku následne dáme vymiešanú plnku. Nakoniec zatočíme všetko do rolády a zabalíme do alobalu. Vložíme do chladničky a necháme ju stuhnúť. Podávame so sendvičom a papáme, až sa nám robia hrče za ušami.
Dobrú chuť!

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod