Žilinský Večerník

27. september 2024 | Cyprián
| 17°C

Z regiónu

TÉMA - Kysucké Nové Mesto je v projektoch skutočne úspešné: Mestu to prináša státisíce eur

Primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihalda v meste pred niekoľkými rokmi vytvoril oddelenie strategického rozvoja. Zamestnanci sa venujú vyhľadávaniu, tvorbe žiadostí ale aj realizovaniu projektov, ktoré mestu prinášajú nemalé peniaze. Naposledy mesto získalo viac ako 800 000 eur, ktoré poputujú do rekonštrukcie Kina Kysuca. Tieto peniaze získali z eurofondov.

26.09.2024 | 09:41

Z projektov však majú úžitok aj deti základných škôl. Projekt Pozrime sa spolu hlboko do prírody a potom všetko lepšie pochopíme ukázal deťom ako sa oni sami môžu pričiniť o lepší svet. Navštívili kompostáreň ale aj Žilinskú univerzitu, kde sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií.

 

Počas Jakubovských hodov zase mohli návštevníci nájsť niekoľko stánkov, kde im mladí ľudia pomohli vyseparovať ich odpad. Údržba mesta sa zase teší novému pomocníkovi, je ním traktor určený na odstraňovanie invazívnych druhov rastlín. Len nedávno mesto získalo viac ako 7 000 eur na mobiliár, teda na prvky, ktoré sa čoskoro objavia v uliciach mesta. Tieto peniaze získali od Ministerstva financií SR. Mestská knižnica už niekoľkokrát získala financie z Fondu na podporu umenia, vďaka čomu sa darí udržiavať priestor živý a plný nadšených čitateľov.


 

 

Obyvatelia mesta sa z úspešných projektov tešia. Len pred niekoľkými dňami primátor mesta slávnostne otvoril basketballové a workoutové ihriská v dolnej časti mesta. Úplne nové športoviská vznikli vďaka podpore Nadácie Kia Slovakia. Na mieste, kde ešte donedávna boli staré a nefunkčné prvky vznikol priestor, kde s obľubou trávia čas mladí ľudia a deti. Ambíciou mesta je v lokalite vybudovať aj inovatívne ihrisko určené pre menšie deti a rodičov.


 

 

„Kysucké Nové Mesto je v projektoch skutočne úspešné. Mestu to prináša státisíce eur,“ hovorí Mihalda a verí, že rovnako úspešní budeme aj naďalej. Zdôrazňuje, že mestu pomohlo práve vytvorenie špeciálneho oddelenia, ktoré sa venuje vyhľadávaniu vhodných projektov, vedia, ako o ne žiadať a majú na starosti aj úspešnú realizáciu. Mestu len tento rok projekty priniesli viac ako 1 000 000 eur, čo v čase, kedy samosprávy bojujú s nedostatkom financií, nie je málo.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod