Žilinský Večerník

16. september 2024 | Ľudmila
| 10°C

Poradňa

Tip na pobyt: kúpele v Turčianskych Tepliciach

Letnú dovolenku už máte za sebou, ale chceli by ste ešte zrelaxovať predtým, ako sa v septembri naplno vrhnete do kolotoča povinností, z ktorého vás „vyslobodia“ až Vianoce? Tak v tom prípade máme pre vás jeden tip: kúpele v Turčianskych Tepliciach.

21.08.2024 | 10:28

 

Výnimočne liečivá minerálna voda

Nezáleží na tom, či sa na vašom tele prejavuje manuálna práca s monolitnými tvrdokovovými frézami a inými nástrojmi, dlhodobé sedenie v kancelárii, alebo máte zdravotný problém nesúvisiaci s vašou prácou. Pobyt v kúpeľoch prospeje každému.

Turčianska termálna minerálna voda má výnimočné liečivé účinky, za ktoré vďačí nadpriemerne vysokému obsahu minerálnych látok. Jej účinky sú tak skutočne širokospektrálne. Pomáha liečiť pohybové, neurologické, tráviace aj gynekologické problémy a tiež podporuje liečbu onkologických a psychických problémov, či chorôb z povolania.

 

Vysoký štandard už od čias dávno minulých

Kúpele v Turčianskych Tepliciach sú populárne termálne kúpele, ktoré sa pýšia skutočne noblesnou históriou. V minulosti boli totiž hojne navštevované šľachtou z celého Uhorska, Poľska aj Sedmohradska. 

V súčasnosti ich môžete navštíviť a vyskúšať účinky turčianskej minerálnej vody aj vy. V Turčianskych Tepliciach sa venujú tak klientom, ktorí do tunajších kúpeľov prichádzajú ako poistenci na predpis od lekára a tiež aj samoplatcom.

 

Množstvo aktivít v okolí

Kúpele v Turčianskych Tepliciach sa vám oplatí navštíviť aj v prípade, že máte radi aktívne dovolenky. Mesto je obklopené nádhernou prírodou, takže využijete aj outdoorové oblečenie kúpené v dobrých poľovníckych potrebách. Alebo si môžete spraviť výlet, počas ktorého spoznáte krásy stredného Slovenska, preskúmať okolie Turca na bicykli, či zoznámiť sa s našou históriou v okolitých hradoch a skanzenoch.

 

 

Zdroj: PR

Foto: Zoltan / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod