Žilinský Večerník

2. október 2024 | Levoslav
| 6°C

Šport

TIPOS ŠPORTOVEC MESIACA – Cyklistická hviezdička si podmanila september

Tradičná športová anketa dopriala titul v mesiaci september vychádzajúcej cyklistickej hviezdičke z Trenčína Viktórii Chladoňovej (17). Jej medailový jasot na nedávnych majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike mal svetový ohlas a určite nám medzi ženami vyrastá športovkyňa, ktorá môže priniesť ešte veľa radosti pre slovenských priaznivcov.

01.10.2024 | 21:30

UPRŠANÉ ŠVAJČIARSKO S LÚČMI RADOSTI

Koniec juniorskej kategórie si Chladoňová nemohla ani lepšie naplánovať, keď na svetovom šampionáte v Zurichu zakončila senzačnú sezónu. Postupne v časovke získala striebro, v pretekoch s hromadným štartom skončila bronzová. Dodávame, že v roku 2024 získala na vrcholných podujatiach päť medailí v štyroch rôznych disciplínach. „Celé si to užívam, je to krásna rozprávka, no musím stále na sebe pracovať, aby som v budúcnosti bola ešte lepšia. Rada by som sa poďakovala všetkým za hlasy v tejto ankete, víťazstvo si nesmierne vážim,“ dodala po titule pre mesiac september v tejto prestížnej ankete.


 

V TESNOM ZÁVESE ĎALŠÍ CYKLISTA

Výborné výsledky slovenskej cestnej cyklistky neunikli pozornosti odbornej poroty, ktorá vyhrala s jasným náskokom v ankete za mesiac september. Druhú priečku si rozdelili parastrelkyňa Veronika Vadovičová a cyklista Martin Svrček. Tenistka Rebecca Šramková prežíva najvydarenejšie obdobie v kariére, čo ju vynieslo na štvrté miesto. Kto sa stane víťazom tejto prestížnej ankety za mesiac október? Dozvieme sa už 1. novembra 2024. Všetkým slovenským športovcom držíme palce, aby fanúšikov priniesli minimálne toľko radosti ako za september.


 

 

CELKOVÉ PORADIE MESIACA SEPTEMBER 2024:

 

1.       Viktória Chladoňová

2.-3.   Veronika Vadovičová a Martin Svrček (zhodne o 18 hlasov menej ako Chladoňová)

4.       Rebecca Šramková (o 3 hlasy menej ako Vadovičová a Svrček)

5.       Michal Martikán (o 5 hlasov menej ako Šramková)

6.       Matej Beňuš (o 2 hlasy menej ako Martikán)

7.-12. Adam Hagara a Alexander Vaško a hokejisti Slovenska a inline-hokejisti Slovenska (juniori) a Martina  

           Buršíková a Lukáš Václavík (zhodne o 2 hlasy menej ako Beňuš)

 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: archív SZC - Slovenský zväz cyklistiky

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod