Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

TIPOS ŠPORTOVEC MESIACA – Patrik Jány je už po máji dvojnásobným víťazom ankety v tomto roku

Tradičná športová anketa prvýkrát v aktuálnom roku 2024 ponúkla obhajobu titulu. Konkrétne po marcovej dominancii strelca Patrik Jányho (26) si úspešný slovenský športovec pripísal druhý titul aj za mesiac máj vďaka titulu majstra Európy.

02.06.2024 | 09:15

NEOČAKÁVANÉ PREKVAPENIE

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány získal na európskom šampionáte vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku zlatú medailu v puške v ľahu na 50 metrov. V individuálnej súťaži triumfoval s nástrelom 628,8 a mal náskok 1,8 bodu na druhého Jona Thora Sigurdssona z Islandu a tretieho Jespera Johanssona zo Švédska. Jány spolu so Štefanom Šulekom a Ondrejom Holkom zvíťazili aj v tímovej súťaži. Slovenské olympíjske želiezko pred Parížom získalo svoju piatu medailu na majstrovstvách Európy v kariére. V nabitej konkurencii za mesiac máj zvíťazil s tesným náskokom. „Už som v tejto ankete vyhral, preto som vôbec neočakával, že môžem v tak rýchlom čase byť znova na prvom mieste. Je skvelé, že sa darí slovenským športovcom a každému držím palce, aby bol úspešný,“ povedal nám Jány po zisku prvenstva v prestížnej ankete za mesiac máj.


 

TESNÝ NÁSKOK PRED ŽENOU

Jányho na pomyselnom tróne statočne naháňali druhá ultramaratónka Lenka Poláčková či vodná slalomárka Zuzana Paňková. Kto bude po mladej tenisovej hviezdičke, biatlonovej nádeji, olympijskom strelcovi, ktorý triumfoval už druhýkrát v tomto roku a fenomenálnom hokejovom príbehu ďalším víťazom? Dozvieme sa najbližšie už 1. júla 2024.


 

 

CELKOVÉ PORADIE MESIACA MÁJ 2024:

 

1. Patrik Jány

2. Lenka Poláčková (o 5 hlasov menej ako Jány)

3. Zuzana Paňková (o 4 hlasy menej ako Poláčková)

4.-5. Tajmuraz Salkazanov a  Gabriela Gajanová (zhodne o 4 hlasy menej ako Paňková)

6. Libor Hudáček (o 3 hlasy menej ako Salkazanov a  Gajanová)

7. Ingrida Bakoš Suchánková (o 1 hlas menej ako Hudáček)

8.-9. Viktória Chladoňová a Patrioti Levice (zhodne o 1 hlas menej ako Suchánková)

10.-14. Danka Barteková a hádzanárky Iuventy Michalovce a hokejisti Slovenska a parahokejisti Slovenska a štvorkajak  (zhodne o 1 hlas menej ako Chladoňová a Patrioti Levice)

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod