Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Tokáň so smotanou

400 g hovädzieho mäsa, 40 g masti, 100 g cibule, majorán, mleté čierne korenie, soľ, 1 dl vína, 40 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky

14.10.2016 | 14:54

Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, okoreníme majoránom a mletým čiernym korením, osolíme, podlejeme vínom a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme slaninu – pokrájanú na rezance a opečenú, strúčik cesnaku a udusíme domäkka. Nakoniec zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a chvíľu povaríme. Podávame s haluškami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod