Žilinský Večerník

27. jún 2024 | Ladislav, Ladislava
| 14°C

Zaujalo nás

Top 8 miest, kde si na Slovensku skočíte v tandeme

Skákanie z lietadla môže znieť ako šialený nápad, ale keď to raz skúsite, už nebudete chcieť prestať. Tandemové zoskoky totiž prinášajú nálož endorfínov a patria k najbezpečnejším adrenalínovým zážitkom. Zistite, kde na Slovensku si môžete užiť najlepší tandemový zoskok a taktiež ako sa naň pripraviť.

16.08.2023 | 10:28

Tandemový zoskok padákom patrí k najobľúbenejším adrenalínovým športom na svete. Umožňuje totiž zažiť dokonalý let a voľný pád rýchlosťou až 200 km/h takmer komukoľvek, aj bez parašutistického výcviku. Okrem toho za týmto zážitkom nemusíte ani ďaleko cestovať – s najväčšou zážitkovou agentúrou Adrop.sk si skočíte takmer v každom kraji Slovenska.

Tandemový zoskok: voľný pád, úžasná kochačka prírodou a bezpečné pristátie

Viete, ako taký tandemový zoskok vlastne prebieha? Spoločne s inštruktorom vystúpite lietadlom do výšky asi 3 kilometrov, kde si vás k sebe skúsený parašutista pripevní pomocou špeciálneho postroja. Takýto vyhliadkový let trvá 15–30 minút a akonáhle dostanete povolenie na zoskok, spoločne s inštruktorom sa budete k zemi rútiť rýchlosťou asi 200 km/h po dobu približne 1 minúty. Potom inštruktor otvorí padák a doplachtí s vami bezpečne až na zem. Dolet trvá približne ďalších 10 minút. Celý zážitok potom zakončíte hladkým pristátím a poriadnou náložou endorfínov.

TOP miesta na tandemový zoskok na Slovensku

Trnavský kraj

Senica: Tandemový zoskok padákom vyzerá dokonale keď sa necháte lietadlom vyviezť nad mesto viníc a nekonečných lúk a kde sa vám ponúka výhľad až na Rakúsko. Pri skoku z letiska Senica si užijete intenzívny zážitok, ktorý bude trvať až 3 hodiny. Dobre sa pripravte, zážitok zo skoku z výšky 3000 metrov sa len tak nezabúda. 

Trenčiansky kraj

Prievidza: Pri zoskoku nad letiskom v Prievidzi si užijete prekrásne výhľady na okolitú prírodu a taktiež na areál Bojnického zámku, ZOO a kúpeľov z výšky 3000 metrov. V tejto lokalite si môžete objednať aj VIP zoskok, kde okrem toho, že získate prepracované video zo zážitku, budete skákať z lietadla bez ďalších skokanov – len vy a váš certifikovaný inštruktor.

Ilava: Zoskok padákom nad letiskom Slávnica pri Ilave vám ponúkne pohľady na rieku Váh, golfové ihrisko Košeca, ale i na malebné kultúrne pamiatky v okolí. Lietadlo vás vynesie do výšky až skvelých  4000 metrov a ak máte chuť lietať ešte ďalej, môžete si k tomuto zážitku doobjednať aj vyhliadkový let pre 3 osoby

Banskobystrický kraj

Očová: Prekrásny skokanský zážitok si určite odnesiete aj z letiska v Očovej. Skáče sa z výšky 3000 metrov a keď prejde adrenalín a zaplaví vás eufória, môžete pozorovať lesy a údolia oblasti stredného Slovenska s malebnou Banskou Štiavnicou a okolitými mestečkami. Diváci sú pri skoku viac než vítaní, takže so sebou pokojne vezmite celú rodinku či partiu známych.

Žilinský kraj

Ružomberok: Letisko Lisková pri Ružomberku zaručí strhujúce výhľady na Liptov spojený neodmysliteľne s jazerom Liptovská Mara či dokonalou prírodou Veľkej Fatry. V Ružomberku si zalietate z výšky 3000 metrov a celý zážitok vám zaberie asi hodinu času. Kryť chrbát vám budú tí najskúsenejší parašutisti, ktorí už so svojimi klientmi „niečo preskákali“, takže sa na nich môžete 100 % spoľahnúť. 

Prešovský kraj

Prešov: Pri skoku z letiska Ražňany pri Prešove sa nemusíte báť, že by nebolo postarané o zábavu. Aj keby ste v poslednej chvíli dostali strach, skúsení parašutisti vás vždy rozveselia a dodajú potrebnú odvahu. Na tomto letisku sa skáče z výšky 3000 metrov a okrem dokonalého výhľadu na rieku Torysa si budete môcť užívať aj starobylé hradby Hradu Šariš či ďalšie historické a prírodné zaujímavosti.  

Košický kraj

Košice: Ak sa rozhodnete pre skok z letiska Bidovce pri Košiciach, čaká vás krásny zážitok spojený s výhľadmi na Bačkovskú dolinu, Krčmárku či Rankovské skaly. Po vyvezení sa do výšky 3000 metrov skočíte s trénovaným inštruktorom, užijete si voľný pád aj kochačku a potom pristanete hladko ako na obláčik.

Spišská Nová Ves: V Spišskej Novej Vsi si môžete skúsiť okrem skokov z klasického lietadla aj tandem z najväčšieho dvojplošníka na svete, AN-2 Antonov. Poletíte nad malebným Slovenským rajom a zákutiami spišského regiónu. Vďaka skúsenému inštruktorovi vás čaká príjemné pristátie do sedu a následne prípitok v letiskovom bare.

Tip: ak vám niečo môžeme odporučiť, tandemový zoskok s agentúrou Adrop.sk si objednajte vždy aj s kamerovým záznamom. Vďaka tzv. full videu získate záznam svojich reakcií ako aj zábery z voľného pádu natáčané z výšky aj s výhľadom. Jedinečné pocity eufórie tak môžete prežívať znova a znova a znova a... 

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod