Žilinský Večerník

22. október 2024 | Sergej
| -2°C

Šport

Triatlonistka Katarína Zimenová s vydarenými pretekmi v Zadare

Na trati stredného triatlonu sa triatlonistka z Varína zúčastnila svojho prvého podujatia pri mori, ktorý sa konal v Zadare.

21.10.2024 | 10:55

Triatlonová výzva pozostávala z 2 km plávania, 82 km na bicykli a 21 km behu, ktoré zvládla s časom 4:31:09. Zimenová sa umiestnila  na 9. mieste celkovo medzi ženami a získala 3. miesto v kategórii 18-24 rokov. „Plavecká časť bola pre mňa najnáročnejšia, keďže som nebola zvyknutá na preteky v mori. Počas plávania som mala problémy s orientáciou, krútila sa mi hlava a niekoľkokrát som sa napila vody, čo spôsobilo, že som cítila slanosť po celý zvyšok pretekov,“ hovorila svoje prvé pocity varínska rodáčka, ktorá aktuálne študuje na vysokej škole v Ostrave. Na bicykli však ukázala svoje silné stránky. Trať jej veľmi vyhovovala a dokázala udržať priemernú rýchlosť okolo 36,5 km/h. „Toto považujem za veľký úspech, najmä vzhľadom na predošlé obavy z jazdy na časovkárskom špeciáli.“ Najväčšia výzva spočívala v behu. „Kvôli obavám z kŕčov, s ktorými som bojovala na predošlých pretekoch. Začala som teda pomalším tempom s úmyslom postupne zrýchliť. Zdravotné problémy spojené s anémiou však spôsobili, že som nedokázala zvyšovať tempo, a preto som sa  na behu prepadla o pár miest. Aj keď beh býval mojou silnou stránkou, tentoraz som musela bojovať so svojimi limitmi. Celkovo preteky hodnotím pozitívne. Hoci som  bojovala so zdravotnými problémami, teší ma, že  telo po náročnom období dokázalo aspoň čiastočne zotaviť. A s veľkým odhodlaním sa pripravujem  na ďalšiu sezónu, ktorá sľubuje ešte väčšie výzvy a úspechy.“ 


 

 

Tento rok absolvovala Zimenová  ďalšie dva preteky v strednom triatlone, v susednom Česku, kde skončila druha v kategórii a na Majstrovstvách Slovenska skončila tretia v absolútnom poradí žien. Na jar sa jej podarilo zlepšiť jej osobný rekord na polmaratóne v čase 1:29:58. S obrovským náskokom sa jej podarilo vyhrať v ženách triatlon ALBRECHTICEMAN.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív R.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod