Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Tvarohová torta s kivi

Cesto: 5 vajec, 5 PL cukru, 4 PL hladkej múky, 2 PL kakaa, 2 PL oleja, trochu prášku do pečiva Plnka: kivi podľa potreby, 1 kocka tvarohu (250 g), 6 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g masla, 2 žĺtky, 2 PL rumu, 20 g želatíny, 4 dl horúceho mlieka, trochu pomarančovej kôry, šťava z 1 pomaranča

04.11.2016 | 15:45

Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva, kakao a olej. Upečieme v tortovej forme, ktorú dobre vymastíme a vysypeme múkou. Želatínu dáme napučať do 1 dl mlieka, asi po polhodine zalejeme ostatným horúcim mliekom. Zmixujeme maslo, žĺtky, cukor, rum, tvaroh, pomarančovú kôru a teplú želatínu. Tortový korpus pokropíme pomarančovou šťavou, rumom a polejeme časťou zmesi. Poukladáme kivi a zalejeme druhou polovicou tvarohovej zmesi. Necháme v chlade aspoň hodinu tuhnúť. Nakoniec ozdobíme kúskami kivi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod