Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Tvarohovo-zemiakový zákusok

Cesto 1: 35 dag hladkej múky, 1 rastlinný tuk, štipka soli, 6 PL smotany alebo kyslého mlieka alebo vína, či jogurtu. Všetko vymiesime a dáme do chladničky. V chladničke ho máme dovtedy, kým neurobíme ďalšie cestá. Cesto 2: 1/2 kg tvarohu pomelieme so 40 dag varených zemiakov, k tomu primiešame vyšľahané 3 žĺtky s 20 dag cukru. Cesto 3: 3 bielka vyšľaháme s 3 PL kryštálového cukru na tuhý sneh a potom pridáme postupne 4 PL hrubej alebo polohrubej múky.

01.02.2017 | 15:45

Prvé cesto z chladničky rozdelíme na dva diely a rozgúľame. Jeden diel dáme na plech, naň rozotrieme druhé cesto. Na druhé cesto dáme tretie a úplne nakoniec druhú polovicu prvého cesta. Dáme piecť.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod