Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Tvarohový trhanec

200 g pretlačeného tvarohu, 30 g masla, 2 PL mlieka, 40 g hrubej múky, 2 vajcia, 40 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, citrónová kôra, na hrot noža soli

26.10.2016 | 13:14

Maslo dobre vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a za stáleho miešania prelisovaný tvaroh, múku, mlieko a z bielkov ušľahaný sneh. Cesto zľahka premiešame a rozotrieme na vymastený a rozpálený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Hotový roztrháme vidličkou a posypeme práškovým cukrom. Podávame poliate ovocnou šťavou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod