Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Spravodajstvo

V Rajci kaličil stroj na výrobu priadze

K vážnemu pracovnému úrazu, pri ktorom mužovi so zdravotným postihnutím amputovalo pravú ruku, došlo minulý týždeň v závode na výrobu kobercov v Rajci.

05.08.2013 | 14:36

RAJEC. Nehoda sa stala v utorok 30. júla okolo desiatej hodiny dopoludnia. V tom čase čistil stroj na výrobu priadze 36-ročný Peter z Rajca. Zrazu sa zariadenie dalo do pohybu a pracovníkovi odtrhlo predlaktie pravej ruky, ktoré mal akurát zastrčené v stroji.


Celú udalosť kvalifikujú inšpektori práce ako vážny pracovný úraz s trvalými, vážnymi a existenčnými následkami. Peter má totiž zníženú pracovnú schopnosť – narodil sa s chýbajúcim ľavým zápästím. „Inšpektorát práce Žilina vykonal predbežné zdokumentovanie miesta vzniku úrazu a v najbližších dňoch bude vykonávať ďalšie vyšetrovacie úkony na objasnenie tohto pracovného úrazu,“ informuje hlavný žilinský inšpektor Rudolf Kubica.


Zraneného Petra operovali ešte v ten deň v Banskej Bystrici. „Pacient bol k nám privezený s úrazovou amputáciou hornej končatiny, ktorú sa podarilo našim lekárom replantovať. Jeho stav je stabilizovaný,“ povedala koncom minulého týždňa hovorkyňa banskobystrickej nemocnice Ružena Maťašaje.


Hrozivá nehoda zaskočila aj ľudí z Rajca, ktorí slobodného Petra poznajú. „Veľmi rád športoval, hral futbal, tenis, chodil na bicykli. Je hrozné, že mu odtrhlo práve tú zdravú ruku,“ skonštatoval jeden z tunajších obyvateľov.

 

-ms-

Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod