Žilinský Večerník

19. október 2024 | Kristián
| -2°C

Šport

V Žiline si uctili prínos Rostislava Chudíka pre slovenský volejbal

Pred stretnutím 3.kola ženskej extraligy v Žiline sa uskutočnila milá slávnosť. Volejbalová federácia nezabudla na prínos žilinskej legendy Rostislava Chudíka (62) a ocenil ho pamätnou plaketou.

18.10.2024 | 15:56

SKVOSTNÉ ÚSPECHY AJ V ZAHRANIČÍ

Rostislav Chudík, je významnou osobnosťou slovenského volejbalu, najmä v Žiline. Počas svojej hráčskej kariéry pôsobil ako nahrávač a začínal v klube Stavbár Žilina, kde hral od sezóny 1998/99 do 2002/03. Po ukončení aktívnej hráčskej kariéry sa stal trénerom a viedol viacero volejbalových klubov. Chudík má bohaté skúsenosti ako tréner v rôznych európskych kluboch. Pôsobil v kluboch ako VK Opava, kde dosiahol bronzovú medailu v českej superlige a zúčastnil sa Európskeho CEV Cupu. V Poľsku trénoval Mostostal Azoty Kędzierzyn-Koźle v sezóne 2004/05 a BKSCh Delecta Bydgoszcz v sezóne 2007/2008. Okrem toho viedol aj TS BBTS Bielsko-Biała v sezóne 2016/17 a VK Opava v sezónach 2003/2004 a 2005/2006. Na Slovensku pôsobil ako tréner v kluboch Volejbal Nitra, VK Chemes Humenné a nedávno MITA VolleyTeam Prievidza. Významnú časť svojej trénerskej kariéry strávil aj v Spojených arabských emirátoch, kde viedol kluby Al Ain a dubajský klub Al Šabab. Jeho medzinárodné skúsenosti a úspechy ho robia jedným z najuznávanejších trénerov v európskom volejbale.


 

 

IKONA SLOVENSKÉHO VOLEJBALU

Okrem trénerskej činnosti sa Chudík aktívne zapája do rôznych iniciatív na podporu volejbalu a športu v Žiline. Jeho prínos pre slovenský volejbal je neoceniteľný a jeho odhodlanie a vášeň sú inšpiráciou pre mnohých mladých športovcov. Spolu s manželkou Zuzanou má dve deti a čoskoro bude štvornásobným starým otcom. Za svoju dlhoročnú aktívnu trénerskú a funkcionársku činnosť vo volejbalovom hnutí na Slovensku bol 12. októbra 2024 ocenený Plaketou Slovenskej volejbalovej federácie na extraligovom zápase žien v Žiline. Rostislav Chudík je skutočnou ikonou slovenského volejbalu, ktorej prínos a oddanosť tomuto športu sú neoceniteľné.

Autor: - r -

Foto: archív J.Z.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod