Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Vianočná kačica

1 kačica, soľ, drvený kmín, mleté korenie, 2 PL kečupu (ostrý), 100 g údenej slaniny, 100 g tvrdého syra, 2 cibule, 1 malý pór, lečo, olej, 1 PL rastlinného tuku, 1 väčšie jablko

19.12.2016 | 12:45

Kačicu umyjeme, rozpracujeme, osolíme, okoreníme. Slaninu a syr pokrájame na plátky. Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska. Na plech dáme alobal, rozložíme naň porcie kačice, na každý kúsok dáme slaninu a syr, posypeme cibuľou, kmínom a pórom, pokvapkáme kečupom, pridáme trošku oleja a rastlinného tuku. Pachuť z kačice vytiahne jablko aj so šupkou, ktoré rozkrojíme na mesiačiky, vyberieme z neho jadierka a rozložíme okolo kúskov kačice. Obložíme ešte asi 4 až 5 lyžicami leča. Opatrne alobal uzavrieme, aby šťava a prísady nevytiekli. Dáme piecť do rúry na 40 – 45 minút. Keď je už mäso upečené, alobal otvoríme a ešte dopečieme. Takto môžeme piecť aj hus. Ako prílohu podávame ryžu alebo zemiaky.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod