Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Vianočná kapustnica

3 kg kapusty, 4 ks silno paprikovej klobásky, 60 g sušených hríbov, 3 ks bobkového listu, 10 – 15 ks sušených sliviek, 1 cibuľu, 1 PL soli, korenie, 1 PL rasce, 6 strúčikov cesnaku, troška majoránky, 2 PL papriky, 4 PL hladkej múky, masť

15.12.2016 | 14:25

Na roztopenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Do misky s vodou namočíme približne na 20 minút sušené hríby. K hotovej cibuli pridáme nakrájanú kapustu, z ktorej vytlačíme vodu do hrnčeka na neskôr. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, cesnak, majoránku, namočené sušené hríby a zalejeme vodou. Privedieme do varu a približne po polhodine varenia pridáme na kolieska nakrájané klobásky. Z múky a papriky si pripravíme zápražku a asi po trištvrte hodine varenia ju pridáme do kapustnice spolu so sušenými slivkami, aby sa nerozvarili. Keď ja kapusta mäkká, dolejeme podľa chuti vodu z kapusty a ešte chvíľku povaríme. Kapustnicu môžeme na tanieri ešte dochutiť smotanou.

Foto: Ilustračná

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod