Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Vianočný krémeš

1. cesto: 500 g lístkového cesta, 2. cesto: 4 vajcia, 12 dag práškového cukru, 3 PL polohrubej múky, 8 dag mletých orechov, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor. Poleva: 1/2 l mlieka, 5 PL hladkej múky, 25 dag masla, 15 dag práškového cukru, 1/2 dl rumu, vanilkový cukor, čokoládová poleva na poliatie

20.12.2016 | 09:36

Lístkové cesto rozdelíme na dva diely. Upečieme dva pláty. Druhé cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku s práškom do pečiva a z bielkov tuhý sneh. Upečieme. Plnka: do mlieka dáme cukor, vanilkový cukor a hladkú múku, uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše primiešame maslo a rum a vyšľaháme na hladký krém. Plníme: plát lístkového cesta natrieme polovicou krému, zakryjeme orechovým cestom, opäť natrieme krémom a zakryjeme lístkovým plátom. Polejeme čokoládovou polevou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod