Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Višňovo-makový kysnutý závin

25 dag polohrubej múky, 25 dag hladkej múky špeciál, 1 balík kvasníc, postrúhaná citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, 12 dag masla, 3 žĺtky, troška soli, 12 dag cukru, 1 biely jogurt a mlieko podľa potreby

31.07.2017 | 13:54

Pripravíme si kvások z 1 PL cukru, trošky vlažného mlieka a droždia. Maslo so zvyškom cukru a 3 žĺtkami vyšľaháme do penista, pridáme múku, soľ, jogurt, citrónovú kôru, vanilkový cukor a vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť. Rozdelíme na dva bochníky, vyvaľkáme a plníme plnkou, ktorú sme si pripravili: 40 dag pomletého maku, 1 fľaša zaváraných višní (odkvapkaných a posekaných), 1 vanilkový cukor, trocha masla na pokvapkanie maku a 25 dag práškového cukru. Cesto s plnkou zavinieme, dáme na vymastený plech a závin necháme ešte kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme dočervena.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod