Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Vyprážané tvarohové šišky k mäsu

15 dag polohrubej múky, 15 dag prelisovaného tvarohu, 5 dag strúhaného syra, 5 dag masla, ½ prášku do pečiva, 2 žĺtky, soľ, strúhanka, sneh z bielkov na obaľovanie, tuk na vysmážanie

01.12.2016 | 11:24

Prelisovaný tvaroh dáme na dosku, pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, syr, rozpustené maslo (nie horúce) a žĺtky. Všetko dobre vymiesime na tuhé cesto, vyvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, ktoré obalíme v strúhanke, v tuhom snehu z bielkov a v rozpálenom tuku vysmažíme. Podávame k dusenému mäsu s omáčkou alebo k dusenej zelenine.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod