Žilinský Večerník

29. jún 2024 | Peter a Pavol, Petra
| 23°C

Zaujalo nás

Výstava obrazov Jána Dobríka: Ich kúpou prispejete na dobrú vec

Dnes, 26. júna, predstaví herec Ján Dobrík verejnosti svoje obrazy v rámci festivalu Dotyky a spojenia. Vo foyer Slovenského komorného divadla v Martine sa o 18:00 h bude konať vernisáž, počas ktorej si budete môcť obrazy aj zakúpiť. Prispejete tak na liečbu malých onkologických pacientov.

26.06.2024 | 13:51

 

Výstava prináša obrazy herca Jána Dobríka, ktoré začal maľovať v decembri minulého roka. Jeho syn Timko od leta 2023 prechádzal onkologickou liečbou a táto liečba stále trvá.  

Ján Dobrík o svojich obrazoch povedal: „Maľovanie bola spoločná aktivita s našimi deťmi vždy, keď Timko mohol tráviť čas doma. Výsledky som sa odvážil ukázať pár kamarátom a na moje veľké prekvapenie sa im páčili natoľko, že ich chceli mať zavesené doma, v práci, v kancelárii. Na otázku, čo za to, som povedal, že daj mi, koľko uznáš za vhodné a ja všetky peniaze pošlem organizácii Svetielko nádeje, ktoré už dvadsaťjeden rokov pomáha deťom a rodičom na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Potom som plátna a túto myšlienku zverejnil na sociálnych sieťach a od januára do apríla som vďaka tomu poslal Svetielku 5 200 eur.“

Počas festivalu Dotyky a spojenia si aj vy môžete kúpiť obraz. Ján Dobrík celý výťažok pošle Svetielku nádeje.

 

 

Autor: - r -

Foto: archív J.D.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod