Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Šport

William: Ukážem brazílsky futbal

Brazílsky útočník sa dohodol s najúspešnejším slovenským klubom novodobej éry na zmluve do roku 2016. Pre 22–ročného hráča, ktorého prvoradou úlohou je strieľať góly, je toto druhá slovenská zastávka. Po pôsobení v Trenčíne prichádza do prostredia známeho trénera Guľu, ten ho na prvom tréningu privítal: „Willi, ahoj.“ Potom sa nám ho podarilo odchytiť, kde nám v zaujímavom mixe španielčiny a rodnej portugalčiny niečo o sebe povedal. „Willi“, tak veľa zdravia a gólov v žilinskom drese!

13.01.2014 | 15:16

Corgoň ligu poznáte z pôsobenia v Trenčíne, čo očakávate od pôsobenia v Žiline?

V prvom rade som veľmi šťastný, že som podpísal kontrakt so žilinským klubom, ktorý toho dosiahol veľmi veľa na Slovensku, ale aj na európskom fóre. Rád by som odprezentoval brazílsky štýl futbalu tu v Žiline. Verím, že naša hra bude plná radosti a budeme divákov zabávať peknou hrou, gólmi a výhrami.
 

Koľko gólov si trúfate streliť v jarnej časti Corgoň ligy?

Poznám sa dlhšie s trénerom Guľom, poznám jeho štýl práce a jeho herný systém, ktorým sa chce prezentovať. Som presvedčený, že si s chalanmi v kabíne dobre sadneme a pomôžu mi, aby som strieľal čo najviac gólov. Konkrétne číslo vám nepoviem, ale prišiel som na post zakončovateľa, iné ako góly sa odo mňa neočakáva.
 

Vymenili ste červenú farbu dresu za žlto–zelenú, cítite sa teraz ako doma?

Farbu dresu veľmi neriešim, ale viem, že mierite na brazílske národné farby. Budem sa snažiť, aby som v týchto dresoch zažil veľké krásne časy. Tesne pred chvíľou som si pozrel Sieň slávy MŠK Žilina, tak je tých krásnych dresov veľmi veľa.
 

Máte dve strieborné náušnice, kde je napísané W11, čo to znamená?

Moje meno William a číslo dresu 11. Uvidím, či budem nosiť toto číslo aj v žilinskom drese, musím sa pozrieť, kto ho tu nosí.

 

Vizitka: William Alves de Oliveira

Dátum narodenia: 7. decembra 1991, Juiz de Fora

Kariéra: do 2009 Friburguense Atlético Clube, Botafogo od 2010 do 2012 (11 štartov, 0 gólov), AS Trenčín v roku 2013 (32 štartov, 9 gólov), od 2014 MŠK Žilina

Najlepší brazílsky futbalista: Ronaldo
 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod