Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Spravodajstvo

Z krádeží poklopov obviňuje pracovníkov SEVAK-u

Neznámy autor nám poslal reakciu na publikovaný článok o krádežiach železných poklopov. Za páchateľov anonym označuje dvoch pracovníkov Severoslovenských vodární.

03.02.2014 | 14:39

ŽILINA. Autor listu vraj vie, kto sú zberatelia poklopov. Konkrétne menuje poznávaciu značku vozidla, i to, kde muži bývajú. „Ich mená sme si zistili, no nemienime ich zverejňovať, nakoľko pracovníci polície aj tak nič nespravia,“ naráža na to, že už v novembri 2013 údajne oznámil túto „podnikateľskú“ činnosť na polícii. 

Anonym tvrdí, že poklopy kradnú muži na objednávku a ich „klientmi“ sú aj príslušníci polície. Spomína zošit, v ktorom majú pracovníci SEVAK-u poznačené objednávky. Ide o poklopy, náhradné diely a iné. Anonym sa obrátil vraj v decembri i priamo na SEVAK. Na políciu a na SEVAK sme sa obrátili i my. „Na základe vášho doručeného podnetu sme v predmetnej veci okamžite začali vykonávať preverovanie, ktoré v súčasnej dobe naďalej prebieha,“ informoval nás hovorca polície Radko Moravčík.

Spoločnosť SEVAK sa prostredníctvom vedúceho Kancelárie predstavenstva Jozefa Vrábla vyjadrila: „Tvrdenia uvedené v anonyme po preverení našou spoločnosťou sa nepotvrdili. Kontrolu pohybu služobných motorových vozidiel vykonávame prostredníctvom monitorovacieho systému cez GSM, kde systém nevykazoval, že sa predmetné motorové vozidlo pri výkone práce pohybovalo po inej trase, ako bolo stanovené. Taktiež bola vykonaná námatková kontrola služobného motorového vozidla. Zamestnanci našej spoločnosti, ktorí sú v predmetnom anonyme uvádzaní (cez ŠPZ vozidla), zavažujú zaslať polícii podnet za ohováranie.“

Veronika Cvinčeková, snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod