Nezmeškajte najchutnejšiu udalosť roka, Zabíjačkové slávnosti! Jedinečné dobročinné podujatie bude plné špecialít. Čitateľov Žilinského večerníka čaká tekuté prekvapenie.
DOLNÝ HRIČOV. Najchutnejšia dobročinná hostina oživí tradície domácej zabíjačky. Koná sa v sobotu 12. decembra od 12. h na Námestí P. O. Hviezdoslava. Príďte si užiť špeciality domácich majstrov z Hričova a okolia, zábavu, tombolu a podporte dobrú vec.
Siedmy ročník sľubuje kulinárske zážitky. Pečené prasiatko, smažené, kapustnica, jaterničky, klobásky, slanina či tlačenka. K tomu hriatô, punč, varené víno a medovina. Pozor, všetky tieto pochúťky sa budú rýchlo míňať. Zamlsať si môžete vo vyhrievaných stanoch alebo si dobroty vziať so sebou domov. Atmosféru pravej dedinskej veselice vytvoria folklórne súbory, živá hudba a DJ. Nebude chýbať workshop na výrobu klobások a jelít, školský vianočný trh, tombola so živým prasiatkom a veselica až do noci.
Vegetariáni a otužilci
Akcia je vychýrená aj netradičnými kúskami. V roku 2012 získala slovenský rekord v počte krochkajúcich ľudí. Diskriminácia nemôže byť nikde, nieto v jedle. Na ľudí, ktorí mäso nejedia, čaká super‑chutný a zdravý stánok s raw koláčikmi a ďalšími bio‑eko dobrotami. Žilinskí tučniaci vám pomôžu vyskúšať si otužovanie. Každý, kto spraví niečo pre svoje zdravie, dostane chutnú odmenu.
Slávnosti v skratke
Zabíjačku vymyslela recesistická skupina RSU (Rýchly sled udalostí). Zakrátko sa z nej stalo regionálne známe a obľúbené podujatie pod záštitou obce Dolný Hričov. V roku 2014 prišlo 490 ľudí zo Žiliny a okolia. Zjedli 940 kg zabíjačkových špecialít. Spoločne tak prispeli sumou 800 eur na rekonštrukciu oddychovej zóny Studnička na Bukovine. Tento rok budú hostia o použití výťažku z akcie hlasovať.
Orientačný program
12.00 h: Začiatok hostiny
13.00 h: Ukážky výroby mäsových výrobkov
14.00 h: Folklór, živá hudba
18.30 h: Tombola
19.00 h: Veselica
-lk-, snímka Feri Bologa