Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Záhorácke kurča

6 kuracích stehien, 200 g oravskej slaniny, 6 domácich klobás, soľ, 2 veľké cibule, mleté korenie, olej, 2 zelené papriky, 2 paradajky, 100 g tvrdého syra

05.12.2017 | 13:02

Stehná vykostíme, stiahneme z nich kožu a trošku naklepeme. Osolíme, okoreníme a opečieme na oleji po oboch stranách. Zvlášť na pekáči opečieme plátky slaniny a rozkrojenú klobásu. Vyberieme na tanier. Na výpeku speníme 1 pokrájanú cibuľu, na to dáme opečené mäso, slaninu, na ktorú položíme opečenú klobásu a rozložíme na kolieska pokrájanú druhú cibuľu. Na ňu dáme zelenú papriku a paradajky. Máličko posolíme a posypeme vegetou. Podlejeme 1 dl vody a dusíme. Ako posledný dáme postrúhaný syr a dodusíme. Podávame bohato ozdobené rôznym šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod