Žilinský Večerník

26. november 2024 | Kornel
| -4°C

Recepty

Žakarovský koláč

45 dag polohrubej múky, 30 dag masla alebo Hery, 2 PL práškového cukru, 2 dag droždia, 3 PL mlieka, 1 celé vajce a 1 žĺtok, plnka: slivkový lekvár, 200 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

13.09.2017 | 15:51

2 PL práškového cukru a 2 dag droždia pomrvíme a dáme na 30 min. odstáť. Pridáme múku, maslo alebo Heru, 3 PL mlieka, vajcia. Zmiešame a necháme 30 min. odstáť v chladničke. Cesto potom rozdelíme na dva diely, vyvaľkáme, jeden diel dáme na plech, potrieme lekvárom, na lekvár posypeme orechy (pomleté), zmiešané s cukrom a vanilkovým cukrom. Prikryjeme druhým plátom a dáme piecť pri teplote 200 °C. Pocukrujeme.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod