Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Zapekané papriky plnené zeleninou

800 g zelenej papriky, 300 g zeleniny (fazuľka, mrkva, pór, kaleráb, kapusta, zeler, karfiol a pod.), 3 – 4 PL oleja, 2 PL posekaného kôpru, 1/8 l smotany (jogurt), 200 g paradajok, soľ, cibuľa

27.10.2016 | 08:58

Umyté papriky pri stopke odkrojíme a vykrojíme semená. Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a nakrájanú zeleninu dáme do rajnice, pridáme 3 – 5 PL vody, olej, osolíme a prikryté dusíme do polomäkka. Šťavu vydusíme a napokon pridáme posekaný kôpor. Papriky naplníme, dáme do ohňovzdornej misy, podlejeme vodou, uložíme do horúcej rúry a dusíme. Keď zmäknú, pridáme štvrtky olúpaných paradajok, osolíme, zalejeme smotanou (jogurtom) a zapečieme. Hotové posypeme nasekaným kôprom. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod