Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Závin so syrom

8 vajec, 30 g polohrubej múky, 50 g postrúhaného tvrdého syra, 4 PL mlieka, 150 g šunkovej salámy, 150 g Veta, 100 g plesnivého syra, soľ, mleté korenie, Cera na vymazanie plechu

03.11.2017 | 15:28

Vajcia vyšľaháme, osolíme, okoreníme a postupne vmiešame postrúhaný syr, múku a mlieko. Cerou vymažeme plech, cestíčko naň vylejeme. Pečieme pri miernej teplote 7 – 8 minút. Medzitým si vymiešame Veto spolu s plesnivým syrom ako nátierku. Vychladnuté cesto vyklopíme a potrieme nátierkou. Na to dáme kolieska šunkovej rolády, cesto zvinieme do valca, zabalíme do alobalu, a dáme do chladničky. Pred podávaním závin pokrájame na kolieska a obložíme lístkami hlávkového šalátu, ktoré sme pokvapkali troškou citrónovej šťavy.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod