Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Zemiakové gule

zemiaky, soľ, hladká múka, sóda bikarbóna, tvaroh, maslo, krém, poleva: mlieko, škrob

15.03.2017 | 15:18

Surové zemiaky nastrúhame, vytlačíme šťavu a pridáme uvarené pretlačené zemiaky, soľ, hladkú múku, štipku sódy bikarbóny a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme. Cesto nakrájame na štvorce, ktoré plníme tvarohom a tvarujeme guľky.
Krém, poleva: Z vytlačenej zemiakovej šťavy zlejeme vodu, aby škrobová časť zostala dole. Ešte raz premyjeme a zlejeme. Uvaríme mlieko, pridáme škrob, ktorý sme rozmiešali s trochou mlieka. Za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý nesmie byť veľmi hustý. Uvarený krém omastíme maslom. Guľky polejeme maslom a krémom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod