Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Zemiakové pagáčiky ku kapustnici

550 g hladkej múky, 1/4 l kyslého mlieka, 1 vajce, 1 kocka droždia, 1 ČL cukru, soľ, 2 PL oleja

23.02.2017 | 13:44

Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku: 700 g uvarených zemiakov prelisujeme alebo najemno popučíme. Pridáme na masle osmaženú cibuľu, korenie, 1 roztlačený strúčik cesnaku, majorán, dochutíme soľou a mletou rascou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce a plníme zemiakovou plnkou. Robíme buchtičky, ktoré na vymastenom plechu roztláčame na okrúhle pagáčiky. Vrch potrieme vajcom a upečieme. Ešte teplé potrieme maslom. Podávame ku kapustnici.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod