Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Zemiakové rezne s hubami

600 g zemiakov, 100 g žemle, 1 vajce, soľ, 150 g krupicovej múky, 30 g masti, 20 g cibule, 200 g čerstvých húb, rasca, mleté čierne korenie, masť na opekanie

21.10.2016 | 11:33

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, nadrobno pokrájané huby, soľ a rascu. Dusíme prikryté, občas premiešame. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme odparené, udusené huby, soľ, korenie, vajce, múku a zamiesime cesto. Zľahka doň primiesime na kocky pokrájané žemle. Cesto rozdelíme na desať rovnakých kúskov, z ktorých na posypanej doske formujeme rezne a opekáme na horúcej masti po oboch stranách. Podávame so šalátom alebo zeleninou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod