Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Zemiakový závin s mäsom a so zeleninou

500 g varených pretlačených zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g krupice, soľ, 1 vajce Plnka: 30 g masti, 50 g cibule, 200 g hovädzieho mäsa, mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, 30 g strúhanky, mleté korenie, 1 vajce, soľ

17.08.2017 | 14:05

K polovychladnutým pretlačeným alebo pomletým zemiakom pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a zamiesime cesto. Na doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme plnkou, zavinieme, zabalíme do mokrého obrúska, konce zaviažeme a v slanej vode varíme asi pol hodiny. Uvarený závin vyberieme z vody, rozbalíme a pokrájame na plátky. Podávame k omáčkam alebo s dusenou zeleninou.

Plnka: Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme varené pomleté mäso, uvarenú nadrobno nakrájanú zeleninu, zahustíme strúhankou a okoreníme. Do vychladnutej plnky zamiešame vajce a soľ.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod