Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Zemiaky s tvarohom a haluškami

800 g zemiakov, soľ, 250 g hrubej múky, 1 vajce, mlieko, 500 g tvarohu, 80 g masla, 2 dl kyslej smotany, pažítka alebo petržlenová vňať

10.11.2016 | 08:29

Uvarené zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a osolíme. Do múky dáme vajce, mlieko a urobíme redšie haluškové cesto. Do vriacej vody nahádžeme malé halušky. Uvarené pridáme k zemiakom. Pridáme rozpustené maslo a potretý tvaroh, zmiešame, rozdelíme na taniere, polejeme smotanou a posypeme nasekanou pažítkou. Podávame s kyslým mliekom, zakysankou alebo kefírom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod