Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Zemiaky v syrovej omáčke

1 kg zemiakov, 3 vajcia, 40 g masla, 30 g hladkej múky, ½ l mlieka, 100 g syra, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

24.10.2016 | 13:09

Z masla a múky pripravíme svetlú záprašku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme a dobre rozmiešame. Uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a premiešame s uvarenými vajcami pokrájanými na kocky. Dáme na misu, polejeme omáčkou, do ktorej sme zamiešali strúhaný syr. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme zemiaky aj zapiecť. Podávame so šalátmi, zakysankou alebo cmarom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod