Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| 1°C

Spravodajstvo

Žilina hovorí športu zdar!

Mesto chce, aby žilinská verejnosť športovo žila. Na sídliskách pribudli nové futbalové bránky, na pláne je obnova niekoľkých športových ihrísk a výstavba vonkajšej posilňovne.

02.06.2014 | 13:44

Mesto chce, aby žilinská verejnosť športovo žila. Na sídliskách pribudli nové futbalové bránky, na pláne je obnova niekoľkých športových ihrísk a výstavba vonkajšej posilňovne.
 

ŽILINA. Na žilinských sídliskách pribudlo pred časom dvanásť párov nových futbalových bránok so sieťami. Sú určené najmä pre športujúce deti a mládež, ale svojou veľkosťou vyhovujú aj dospelým. „Postavili sme ich na ihriskách, ktoré mnohokrát nevyzerajú veľmi dobre, ale robíme to ako prvý krok k tomu, aby sme obnovili šport na sídliskách, kde si deti veľakrát namiesto bránky dávajú kamene alebo si tie bránky robia z oblečenia. Dúfam a chcem touto cestou poprosiť verejnosť, aby sa k nim správala šetrne, aby tým deťom vydržali čo najdlhšie,“ požiadal primátor Žiliny Igor Choma.

Mesto sa týmito aktivitami snaží vyhovieť najmä požiadavkám mládeže. Naposledy vyšlo v ústrety bikerom, ktorí oslovili mesto s prosbou urobiť na území mesta bike park. „Našli sme pozemok pri Solinkách, ešte minulý rok sme navozili niekoľko fúr hliny a teraz si to bikeri upravujú sami tak, aby tam mali rôzne dráhy a mohli tam skákať,“ spomenul primátor.

Žilinský mládežnícky parlament momentálne pracuje na projekte, ktorý iniciuje výstavbu prvej vonkajšej posilňovne v meste, tzv. workout parku. V úvahe sú dve miesta, kde by mohla vyrásť. Buď v Parku Ľudovíta Štúra na Bôriku alebo v ohradenom areáli v Lesoparku Chrasť. „Je pripravený aj pasport ihrísk, kde ideme úplne rekonštruovať tri – štyri ihriská v rámci Žiliny a v tomto roku budú na týchto plochách revitalizované asfalty, osadia sa basketbalové koše a pevné bránky,“ dodal Igor Choma.

Obnova by sa mala týkať ihrísk na ulici Jarná na Hlinách VII, na Chlmeckom námestí v Považskom Chlmci a vo vnútrobloku Eduarda Nécseya na Vlčincoch.

-ms-
Snímka mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod