Žilinský Večerník

16. september 2024 | Ľudmila
| 10°C

Kultúra

Žilinčania si vyšli na festival piva

Posledný prázdninový víkend patril v Žiline hudbe a obľúbenému zlatistému nápoju. Kultúrnogatronomickou akciou sa 30. – 31. augusta zavŕšilo tohtoročné horúce leto.

02.09.2024 | 11:17

Už tretí ročník Žilinského festivalu piva sa konal v  priestoroch za Domom techniky. Dva dni boli doslova nabité zvučnými hudobnými menami ako sú Hudba z  Marsu, Malalata, domáci Hoten Toten, Korben Dallas. Asi najväčším ťahákom bola skupina Para, ktorá festival svojím koncertom uzavrela. Usporiadatelia aj tento rok mysleli na najmenších návštevníkov, pre ktorých bol k dispozícii nafukovací skákací hrad či maľovanie na tvár.


 

 

Aj keď v  piatok neprišlo až také veľké množstvo ľudí, sobota už účasťou potešila najmä stánkarov, ktorí mali v  ponuke výčapov malé remeselné pivovary aj pivá známych značiek väčších výrobcov. A  čo sa hodí k  chutnému orosenému? Samozrejme dobré jedlo, pričom si mohli vybrať mlsné jazýčky aj zarytí mäsožravci. Ak ste sa podujatia zúčastnili, určite ste sa výborne zabavili. Ak ste ho premeškali, veríme, že budúci rok sa vám to už nestane.


 

Autor: Eva Dodok Mečárová, redaktorka

Zdroj: PR

Foto: autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod