Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 14°C

Šport

Žilinská IN LINE korčuľa má svojich víťazov

V sobotu 8. júna bola dráha na Vodnom diele Žilina vyhradená súťaži Žilinská IN-LINE korčuľa. Spomedzi žien mala celkovo najlepší čas Zuzana Svrčková, ktorá trasu 15 km prešla za 34,04 min.

19.06.2013 | 11:04

ŽILINA. Pred akciou vraj 28-ročná Zuzana z Rajeckých Teplíc nijako špeciálne netrénovala a bolo to vôbec prvýkrát, čo jej stopovali čas na korčuliach. Priznáva, že možno išlo aj o jej najlepší výkon.
„Išlo mi hlavne o to, aby som sa zúčastnila. Ale snažila som sa byť rýchla, mala som pred sebou štyri korčuliarky, štyri méty, ktoré som chcela obehnúť,“ opisuje. Sama pritom nemá profesionálne korčule, minulý rok si kúpila nové s priemerom koliesok 82 mm. „Na väčších kolieskach sa ide bezpochyby rýchlejšie, ale je to zas o zručnosti korčuliara, aby takéto tempo ustál,“ domnieva sa. Počasie bolo podľa mladej rekreačnej športovkyne ideálne. „Po dvoch týždňoch konečne zasvietilo slnko a hlavne bolo úplné bezvetrie, čo je základ. Musím oceniť aj snahu organizátorov, ktorí deň pred súťažou zametali dráhu od štrku,“ dodáva. Zuzanu Svrčkovú môžeme na žilinskom Vodnom diele stretnúť aj päťkrát do týždňa. Minimálne dvakrát z toho si ide uvoľniť svaly po tréningu thajského boxu. Takisto rada bicykluje a miluje vodu, na ktorej si užíva wakeboarding. „Je to taká kompenzácia za sedavé zamestnanie,“ hovorí vždy usmiata Zuzana, ktorá sa v auguste chystá zdolať ďalšiu korčuliarsku výzvu – maratón z Rajca do Čičmian. Výsledky štyroch kategórií Žilinskú IN-LINE korčuľu na Vodnom diele organizoval KST Stavbár, KINEKUS a mesto Žilina. Súťažilo sa v štyroch kategóriách. Z mužov do 35 rokov zvíťazil Milan Veščičík s celkovo najlepším časom súťaže – 30,32 min. Druhý skončil Adam Kuchar (1:16:00 min) a tretí Laco Vaněk (1:19:00 min). V kategórii ženy do 35 rokov sa prvá umiestnila spomínaná Zuzana Svrčková, druhá Martina Košťálová (36:06 min) a o tretie miesto sa podelili Zlatka Rolková a Tatiana Zošáková s rovnakým výsledným časom
38,17 min. V kategórii muži nad 35 rokov bol najrýchlejší Peter Čečko (32:01 min), druhý Fero Ferenc (33:03 min) a tretí skončil Róbert Nemček (39:00 min). Za ženy nad 35 rokov zvíťazila Ľubka Gottwaldová (34:20 min), druhá sa umiestnila Iveta Medveďová (37:12 min) a tretia Viera Simová (38:09 min).

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod