Žilinský Večerník

4. október 2024 | František
| 6°C

Šport

Žilinská športová dvojica Nikola Sitková/ Oliver Kubačák po premiére na Junior Grand Prix

Krasokorčuliarska športová dvojica Nikola Sitková/ Oliver Kubačák z klubu Skate Žilina má za sebou svoju tohtoročnú premiéru na medzinárodných pretekoch série ISU Junior Grand Prix v Ankare a Gdaňsku.

04.10.2024 | 12:46

Po úspešnej minuloročnej sezóne, ktorú ukončili 13. miestom na juniorských majstrovstvách sveta v Taipei City, otvorili sezónu na ISU Junior Grand Prix v tureckej Ankare, kde obsadili 11. miesto s bodovým ziskom 108.87b. O týždeň neskôr sa predstavili na severe Poľska v meste Gdaňsk takisto zo série ISU Junior Grand Prix a spomedzi 17tich športových dvojíc skončili na 12. mieste so 110.92b.


 

Športová dvojica, ktorá patrí do reprezentačného tímu Slovenska, sa pripravuje na žilinskom ľade už tretiu sezónu pod vedením manželov Vrlákovcov.


 

Väčšinu individuálnych tréningov zdieľa s daľšou reprezentantkou Vanesou Šelmekovou (FSC Žilina), ktorá nastúpi v tejto sezóne na ISU Junior Grand Prix v Ljubljane. Okrem tejto skúsenej športovej dvojice vyrastá v Skate Žilina aj mladší pár v zložení Annabelle Vrláková / Jakub Kysela. Premiéru budú mať už v tejto sezóne v kategórii mladšieho žiactva športových dvojíc.


 

Autor: - r -

Foto: archív R.V.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod