Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| 1°C

Spravodajstvo

Žilinská župa podporí cez regionálne dotácie 178 projektov za 267 900 eur

Komisie pre pridelenie dotácií rozhodli o finančnej podpore 178 projektov. Prerozdelených bolo spolu 267 900 eur. Na Hornom Považí na projekty prerozdelí 75 200 eur.

27.05.2024 | 13:41

O poskytnutie dotácie bolo možné požiadať do 29. 2. 2024. Z dotačného programu boli podporené projekty, ktoré sú v súlade s Programom hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja ŽSK 2021+.  O poskytnutie dotácie mohli žiadať obce, mestá, právnické osoby so sídlom na území Žilinského kraja (neziskové organizácie, občianske združenia, záujmové združenia právnických osôb, nadácie  a pod.) a fyzické osoby (podnikatelia s trvalým pobytom na území v kraji). Minimálna výška dotácie na jednu žiadosť je 900 eur, maximálna výška 5 000 eur.  O pridelení dotácií rozhodli komisie zložené z krajských poslancov.

„Regionálne dotácie sú jedna z ciest ako môžeme podporiť nápady, ktoré podporia život miestnych komunít, či už v oblasti kultúry, športu, zmysluplného trávenia voľného času, ale i obnovy historických a kultúrnych pamiatok. V tomto roku podporíme vďaka dotáciám 178 projektov spolu za 267 900 eur. Najviac podporených projektov je z oblasti Investície do služieb pre komunitu, ako sú modernizácie infraštruktúry pre voľnočasové aktivity, investície do služieb knižnice, dobudovanie a modernizácia zariadení resp. priestorov pre športové aktivity, vrátane turistiky a cykloturistiky, pre dobrovoľnícke aktivity a záujmovú činnosť,“ hovorí Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Medzi projekty, ktoré získali najväčšie dotácie v regióne Horné Považie napríklad patria Trnovské kultúrne leto - Pohodové slávnosti sv. Juraja XV. Ročník, Akademický sochár Alfonz Groma - 100. výročie narodenia (dokument), Medzinárodný týždeň nepočujúcich, Exhibičný hokejbalový zápas v rámci majstrovstiev sveta juniorov, či Revitalizácia multifunkčného ihriska v obci Zbyňov.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod