Žilinský Večerník

1. október 2024 | Arnold
| -1°C

Príspevky čitateľov

Žilinský večerník navštívili deviataci zo ZŠ Lietavská Lúčka

Nebýva to zvykom, že nás navštívia mladí študenti a terčom otázok sa staneme my, novinári. Minulý týždeň sa udial tento neštandardný jav a my sme v priestoroch našej redakcie privítali žiakov zo ZŠ Lietavská Lúčka.

30.09.2024 | 17:14

Je obdivuhodné, že školáci sa i po náročnom doobedňajšom programe v Žiline, kedy navštívili napríklad pamätnú izbu Vrbu a Wetzlera na Hollého ulici, zaujímali o novinárske remeslo. Radi sme im opísali pracovný kolobeh, ktorý stojí za tvorbou regionálneho týždenníka, a takisto sme si zaspomínali. Porovnali sme si prácu v Žilinskom večerníku pred rokmi a teraz, väčšina z nás je už totiž takpovediac inventár týchto novín... Pripomenuli sme si, ako sme kedysi pracovali na zábavno-populárnych rubrikách, do ktorých sme vyspovedali Helenu Vondráčkovú, Karla Gotta a najrôznejšie osobnosti z celého Slovenska, ktoré navštívili Žilinu. I to bola jedna z otázok, ktoré zazneli, a prezradíme, že ju položila jedna z pani učiteliek: či sme robili rozhovory s nejakými celebritami?


 

 

Ako však podotkol náš riaditeľ a šéfredaktor Juraj Vnuk, ktorý mal už pred diktafónom takisto kadekoho, preňho sú najväčšie celebrity dnešnej doby práve učitelia a lekári. Študentov tiež zaujímalo, či býva naša práca nebezpečná, alebo či nás niekto kontroluje predtým, než ideme do tlače. Naozaj trefné otázky! Hoci mnohí ešte nemajú do budúcna vybrané povolanie, možno by im novinárčina celkom „sedela“.

Ďakujeme za návštevu a veľa zdaru pri ďalšom štúdiu a výbere strednej školy, milí deviataci zo ZŠ Lietavská Lúčka.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod