Žilinský Večerník

29. september 2024 | Michal, Michaela
| 7°C

Šport

Zlatý chlapec zo Žiliny opäť porazil konkurenciu

Na konci augusta sa konala v Svätoplukove súťaž o Slovenský pohár CEDRON CUP 2024 v klasickom tlaku na lavičke a Equipped v tlaku na lavičke, kde obhajoval svoj výkon z európskeho šampionátu Jozef Sotolár.

29.09.2024 | 11:11

Pod vedením trénera Dušana Maceka a opäť sa umiestnil na 1.mieste  výkonom 240kg v kategórii Muži EQUIP s podpornými dresmi.


 

 

Zlepšil tak svoj výkon z ME o 2,5kg a týmto výkonom dosiahol svoj najlepší osobný rekord v roku 2024. Súťažilo sa na bodové hodnotenie v pomere telesná váha a výkon na lavičke. Súťaž bola v horúcom počasí veľmi náročná a vyčerpávajúca. No napriek všetkému, sa  pretekárovi PRO-fit Žilina podarilo zúročiť natrénovanú formu. ,,V 1. pokuse som si dal naložiť na činku 220kg čo sa rovnalo 77,71 boda. Druhým pokusom na istotu 232,5 kg som už predbehol svojho konkurenta  Ľubomíra Pidaniča a získal som 82,13 boda. Tretí pokus mi vyšiel s prehľadom a nad hlavu som dostal 240 kg, čo bolo vynikajúce zlepšenie a odmenou bolo 84,78 boda a 1.miesto,“ povedal o svojom výkone Jozef Sotolár a pokračoval tréner Dušan Macek: ,,Jožo išiel pekné pokusy, technicky veľmi dobre, ako majster Európy. S jeho vystúpením som bol spokojný, aj keď on sa na túto súťaž veľmi nepripravoval, pretože bola časovo veľmi tesne po ME. Ráno mal miernu nadváhu +0,90kg a ani sám nerátal s takým kvalitným výkonom, o ktorom som ja, ako jeho tréner ale vôbec nepochyboval. Chceli by sme sa poďakovať celému realizačnému teamu, majiteľom  fitness centra PRO-fit Žilina, naším rodinám a všetkým svojím priaznivcom za podporu pri príprave aj na túto súťaž.“


 

 

Jozef Sotolár vyhral nielen celkové 1.miesto v jednotlivcoch mužov, ale stal sa aj absolútnym víťazom na body celej pohárovej súťaže CEDRON CUP 2024, za čo si vyslúžil v očiach športovej verejnosti obrovské uznanie a oslovenie: ,,Zlatý chlapec zo Žiliny". Je to zároveň aj pozvánka na majstrovstvá sveta v Nórsku, ktoré sa budú konať v máji 2025 v Oslo.


 

 

 

 

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod