Postup prípravy:
Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na kocky. Následne posypeme tymianom, osolíme, okoreníme, polejeme pár kvapkami oleja a pečieme v rúre na 180 stupňov približne 15-20 minút. Šošovicu povaríme v osolenej vode. Na prílohu si rozohrejeme panvicu, kde zmiešame všetko dokopy – šošovicu, tekvicu a listy špenátu. Pre chuť pridáme aj pretlačený cesnak.
Zubáča si namarinujeme v oleji, citróne, nasekanej vňati, soli a korení. Rúru si nastavíme na grilovanie z oboch strán a pečieme 10-12 minút na 180 stupňov. Na preliatie ryby si roztopíme maslo a zelené zavarené korenie s trochou soli.
Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Nájdete ich v predajniach siete COOP Jednota. Viac na www.radoma.eu.
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com.