Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Zürišský jablkový koláč

125 g Hery, 280 g múky, 200 g cukru, 4 vajcia, PL citrónovej šťavy, PL rumu, 6 jabĺk, prášok do pečiva, 200 g mandlí

10.10.2016 | 11:47

Heru rozdrobíme do 250 g múky a 50 g cukru, pridáme 1 vajce. Vypracujeme krehké cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladna. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním formu a 15 minút predpečieme vo vyhriatej rúre (el. 225 °C, plyn - stupeň č. 4).  Z 3 žĺtkov a 150 g cukru vyšľaháme hustú penu, pridáme lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu rumu, nastrújané jablko, vmiešame tuhý sneh z bielkov, 30 g múky, na špičku noža prášku do pečiva a nastrúhané mandle. Hmotu rozotrieme na predpečené cesto, navrch poukladáme 5 jabĺk rozpolených a nakrájaných na plátky a pokvapkáme rozohriatou Herou. Koláč pečieme ďalších 50 minút (el. 175 - 200 °C, plyn - stupeň č. 2 - 3).

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod