Prebratú a umytú sóju namočíme na noc do vody. Potom v otvorenom hrnci povaríme niekoľko minút za občasného miešania, kým sa pena nestratí. Potom ju nalejeme do termosky so širokým hrdlom na 7 – 8 hodín a uzavrieme. Takto získa sója výbornú orieškovú chuť. 200 g varených sójových bôbov pretlačíme cez sito. 100 g cukru pokropíme lyžičkou vody a zvaríme (až sa začnú tvoriť bubliny), pridáme pasírované bôby a pomaly varíme, kým nevznikne hustá kaša. Po jej vychladnutí vmiešame rum. S hmotou ďalej pracujeme ako s gaštanmi na pyré, môžu byť s čokoládou, so šľahačkou a podobne.
Najčítanejšie z rubriky
Recepty | 10.03.2024 10:13
Jedlá počas Veľkého pôstu boli najmä zo zemiakov a obilnín
Recepty | 20.12.2023 14:01
Vyskúšajte naše tipy na tradičné aj netradičné pečenie
Recepty | 23.12.2019 19:13
Čaro Vianoc vo vašej kuchyni: Pripravte si voňavé sviatočné nápoje
Najčítanejšie | 24h | 3 dni | 7 dní |
- Oblastní futbalisti vymenili spotené dresy za nablýskané obleky
- V najnovšom vydaní Žilinského večerníka si prečítate:
- Vrátnu čakajú preteky, kde štartovala kariéru aj Petra Vlhová
- Žilinčanky doma neprehrávajú: Po jasnej výhre žijú sen o pohárovom finále
- Unikátna drevená socha Šmakovca zdobí Vysoké Tatry
- Oblastní futbalisti vymenili spotené dresy za nablýskané obleky
- Vrátnu čakajú preteky, kde štartovala kariéru aj Petra Vlhová
- Žilinčanky doma neprehrávajú: Po jasnej výhre žijú sen o pohárovom finále
- Vlci po osembodovom zásahu v troch zápasoch už na piatom mieste
- Unikátna drevená socha Šmakovca zdobí Vysoké Tatry