Žilinský Večerník

21. december 2024 | Bohdan
| -1°C

Recepty

Pstruh v soľnej kruste s bylinkami

Čo potrebujeme: 2 ks mrazených pstruhov značky Radoma od Ryba Žilina, 1 kg hrubozrnnej soli, 1 citrón, 3 bielka, bylinky (kôpor, ligurček, rozmarín), čierne korenie, 300 g zemiakov, 1 bal. čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, celú rascu

18.12.2018 | 13:59

Postup prípravy:
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľaháme na sneh, do ktorého následne primiešame celé balenie soli. Ryby naplníme bylinkami, krúžkami citróna a jemne okoreníme čiernym korením. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a rozotrieme naň tretinu snehovo-soľnej zmesi. Na to uložíme naplnené ryby a zvyšnou zmesou ich úplne zakryjeme. Dáme piecť na 25 minút. Ako prílohu si uvaríme celé zemiaky v šupke, ktoré následne nakrájané opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja. Po chvíli pridáme balíček čerstvého špenátu, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku rasce. Opekáme ešte približne minútu. Rybu servírujeme efektne aj z kusom krusty a môžeme dozdobiť vetvičkami kôpru a plátkami citróna. Dobrú chuť a príjemné sviatočné dni.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu 

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod